Chłodnik wieloowocowy.doc

(224 KB) Pobierz
Chłodnik wieloowocowy

Chłodnik wieloowocowy

składniki

·         500 g makaronu kokardki

·         300 g malin,

·         200 g truskawek,

·         150 g poziomek,

·         100 g cukru,

·         3/4 l zsiadłego mleka,

·         1/2 szklanki śmietany,

·         1 laska wanilii,

·         rodzynki

Sposób przygotowania

1.     Owoce czyścimy i ucieramy z cukrem.

2.     Mleko oraz startą na drobne wiórki wanilię ubijamy trzepaczką dodając do niego zmiksowane owoce.

3.     Namaczamy rodzynki w śmietanie. W międzyczasie gotujemy makaron i studzimy go.

4.     Łączymy z namoczonymi w śmietanie rodzynkami.

5.     Ubijamy do czasu otrzymania gładkiej konsystencji, studzimy.

6.     Dodajemy makaron i podajemy na zimno.

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin