Szczawiowa na zimno.pdf
(
39 KB
)
Pobierz
4243995 UNPDF
Szczawiowa na zimno
Składniki
Półtora litra bulionu z kurczaka (może być z kostki), 20 dag
szczawiu, cebula, 2 żółtka, 3/4 szklanki gęstej śmietany, 2 jaja
ugotowane na twardo, łyżka oliwy, łyżka cukru, sól
Sposób przyrządzania
Liście szczawiu przebrać, usunąć ogonki, opłukać, osączyć i posiekać. Cebulę pokroić w
kosteczkę i razem ze szczawiem poddusić w łyżce oliwy. Bulion zagotować, dodać
szczaw i cukier, gotować 2-3 minuty, zdjąć z ognia. Żółtka dokładnie roztrzepać ze
śmietaną, rozprowadzić szklanką gorącej zupy, wlać do garnka, wymieszać. Ostudzoną
zupę wstawić na godzinę do lodówki. Do każdego talerza zupy włożyć połowę jaja.
Podawać z krakersami lub paluszkami z sezamem. (100 g - 65 kcal).
Plik z chomika:
jabolek67
Inne pliki z tego folderu:
Szczawiowa na zimno.pdf
(39 KB)
Szczawiowa z jajkiem w koszulce.doc
(9 KB)
Szczawiowa z jajkiem.doc
(22 KB)
Szczawiowa z kluseczkami.doc
(9 KB)
Szczawiowa zupa tradycyjna.doc
(5 KB)
Inne foldery tego chomika:
BARSZCZE
BOTWINY
BULJONY I WYWARY
CEBULOWE
CHIŃSKIE
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin