Zupa serowa po holendersku.doc

(6 KB) Pobierz
Zupa serowa po holendersku

Zupa serowa po holendersku

 

Składniki na 6 porcji:

20 dag żółtego sera typu cheddar

6 szklanek Rosołu wołowego WINIARY (z kostki)

2 cebule

2 łki śmietanki

po 1,5 łki masła lub margaryny i mąki

2 łki półwytrawnego czerwonego wina

2-3 łki posiekanej natki pietruszki

l

 

Drobno posiekaną cebulę zrumień na rozgrzanym tłuszczu. Mieszając, wsyp mą, a po chwili rozprowadź zasmaż zimnym rosołem. Zasmaż wlej do wrzącego rosołu, zagotuj go, po czym zmniejsz ogień i wsyp uprzednio starty ser.

 

Zupę mieszaj, aż ser się dokładnie rozpuści. Zdejmij z ognia, dodaj wino i śmietankę, posól, posyp natką pietruszki. Podawaj ją z grzankami lub buł paryską.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin