Neapolitanka.doc

(5 KB) Pobierz
Neapolitanka

Neapolitanka

 

Składniki na 4 porcje:

2 kostki Bulionu warzywnego WINIARY

2 serki topione kremowe (po 30 g każdy)

pół szklanki śmietany 12-proc.

biała część pora

półczka natki pietruszki

4 kromki pszennego pieczywa tostowego

pół łeczki masła

l

pieprz

 

Rozpuść kostki bulionu w litrze wrzątku, włóż serki i, stale mieszając, podgrzewaj na małym ogniu, aż się całkowicie rozpuszczą. Dodaj śmietanę i dopraw do smaku pieprzem i solą. Umyj i posiekaj natkę oraz por. Posyp nimi zupę rozlaną na talerze.

 

Jako dodatek do zupy podaj podsuszony chleb tostowy z dodatkiem masła. Smaczniejsza i pożywniejsza będzie neapolitanka przyrządzona na rosole z drobiu.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin