Zupa japońska.doc

(5 KB) Pobierz
Zupa japoñska

Zupa japońska

 

Składniki:

1 kg filetów z różnych ryb morskich

łka soku z cytryny

20 dag krewetek

10 dag małży (mrożone lub z puszki)

3 suszone grzyby

szklanka białego wytrawnego wina

15 dag pęw bambusa

8 szklanek Bulionu warzywnego WINIARY (z kostki)

l

 

Filety posól, skrop sokiem z cytryny i wstaw na godzinę do lodówki. Opłukane grzyby namocz w niewielkiej ilości przegotowanej wody, potem zagotuj i pokrój w paski. Włóż do garnka filety z ryby pokrojone w kostkę, dodaj krewetki, małże i pokrojone w paseczki grzyby. Zalej gorącym bulionem i gotuj na małym ogniu 40-45 minut, dodaj pokrojone w paski pędy bambusa, wlej wino, zagotuj.

 

Zupa doskonale smakuje z grzankami z bułki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin