Kwasówka smołdzińska.pdf
(
53 KB
)
Pobierz
4243967 UNPDF
Kwasówka smołdzińska
Składniki
30 dag mięsa, włoszczyzna, 20 dag grzybów leśnych lub
pieczarek, 3 szklanki soku z kwaszonej kapusty, 2 łyżki mąki, 2
łyżki masła, koperek, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Mięso umyć, pokroić. Włoszczyznę obrać, opłukać, pokroić w
słupki. Grzyby oczyścić, pociąć na plastry. Warzywa, mięso i
grzyby zalać sześcioma szklankami wody i ugotować. Następnie
dodać sok z kwaszonej kapusty, przyprawić solą i pieprzem. Zaprawić zupę zasmażką z
mąki i masła. Do posypania podać posiekany koperek.
Plik z chomika:
jabolek67
Inne pliki z tego folderu:
Góralska kwaśnica (Podhale).pdf
(27 KB)
Kwasnica.txt
(0 KB)
Kwasówka smołdzińska.pdf
(53 KB)
Kwasówka wielkopolska.pdf
(28 KB)
Kwaśnica 1.doc
(75 KB)
Inne foldery tego chomika:
BARSZCZE
BOTWINY
BULJONY I WYWARY
CEBULOWE
CHIŃSKIE
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin