Kwasówka smołdzińska.pdf

(53 KB) Pobierz
4243967 UNPDF
Kwasówka smołdzińska
Składniki
30 dag mięsa, włoszczyzna, 20 dag grzybów leśnych lub
pieczarek, 3 szklanki soku z kwaszonej kapusty, 2 łyżki mąki, 2
łyżki masła, koperek, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Mięso umyć, pokroić. Włoszczyznę obrać, opłukać, pokroić w
słupki. Grzyby oczyścić, pociąć na plastry. Warzywa, mięso i
grzyby zalać sześcioma szklankami wody i ugotować. Następnie
dodać sok z kwaszonej kapusty, przyprawić solą i pieprzem. Zaprawić zupę zasmażką z
mąki i masła. Do posypania podać posiekany koperek.
 
4243967.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin