Krupnik 3.doc

(5 KB) Pobierz
Krupnik

Krupnik

 

Składniki:

5 szklanek bulionu

(po kostce Bulionu grzybowego i warzywnego WINIARY)

4 łki kaszy jęczmiennej

2-3 ziemniaki

2 marchewki

pół małej pietruszki

kawałek selera

pół białej części małego pora

półczka koperku

łeczka Jarzynki WINIARY

cukier

l

 

Kaszę opłucz, odsącz i dodaj do wrzącego bulionu z Jarzynką, a następnie gotuj na małym ogniu. Marchewkę, seler, pietruszkę i por umyj, oczyść, pokrój w kostkę i dodaj do kaszy po 15 minutach gotowania.

 

Ziemniaki umyj, obierz, opłucz, pokrój w kostkę i wrzuć do zupy, gdy warzywa zaczną mięknąć. Tuż przed końcem gotowania wsyp drobno pokrojony koperek i dopraw do smaku.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin