Zupa kalafiorowa z klopsikami.doc

(6 KB) Pobierz
Zupa kalafiorowa z klopsikami

Zupa kalafiorowa z klopsikami

 

Składniki na 4 porcje:

kalafior

Fix do kotletów mielonych WINIARY

cebula

1 tost

pieprz

15 dag mięsa mielonego

żółtko

łka oleju

15 dag dymki

3 dag masła

3 dag mąki

20 dag śmietany kremówki

5 dag sera goudy

2 łki bułki tartej

Ziarenka Smaku WINIARY

 

Zblanszuj różyczki kalafiora. Potem dokładnie wymieszaj z mięsem posiekaną cebulę, pokruszony tost i żółtko. Dodaj do smaku Fix. Następnie uformuj kuleczki i usmaż je na oleju.

 

Część dymki pokrój na ćwiartki, resztę w talarki. Roztop masło, dodaj mą, potem wlej 400 ml wywaru z kalafiora i śmietanę, całość przypraw Ziarenkami Smaku. W foremce ułóż mięso, duże kawałki dymki i kalafiora. Wszystko zalej sosem i posyp tartym serem. Na wierzchu ułóż pozostałą dymkę wymieszaną z buł tartą. Zapiekaj 10 minut w temperaturze 250°C.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin