Zupa gulaszowa
Składniki:
- 1 kg wolowiny,- 3 duże cebule,- 70 dkg pieczarek,- 3 duże papryki (najlepiej różnokolorowe),- pietruszka,- 2 marchewki,- pół selera,- por,- 3 ziemniaki (opcjonalnie),- koncentrat pomidorowy,- groszek konserwowy,- papryka słodka w proszku.
Przygotowanie:
Wołowinę i cebulę pokroić w kostkę i poddusić. Osobno poddusić pieczarki (pokrojone w plasterki) i paprykę. Przełożyć do garnka, zalać wodą, zetrzeć warzywa (pietruszkę, marchewki, selera, por), posolić i gotować. Można dodać też 3 ziemniaki pokrojone w kostkę. Gdy mięso będzie miękkie dodać koncentrat pomidorowy, słodką paprykę a na końcu groszek z puszki.
Uwagi:Można dodać zacierki i torebkę sosu pieczarkowego.
jabolek67