· 6 kromek białego pieczywa tostowego (przypieczonego w tosterze lub czerstwego)
· 2 łyżki octu winnego czerwonego
· 1 kostka rosół warzywny KNORR
· 185 g pudru migdałowego lub zmiksowanych płatków migdałowych
· 2 łyżki świeżego posiekanego szczypiorku
· 250 g małych białych winogron bez pestek (rodzynkowych)
· 1 łyżka soli
· 1 łyżka RAMA CREMEFINE gęsta
· 2 łyżki oliwy z oliwek extra vergine
· przyprawa w minikostkach Pietruszka KNORR
· 2 posiekane ząbki czosnku
Dla: 4 osób Czas przygotowania: 15 min. Czas chłodzenia: 1 godz.
Jak to zrobić: 1. Do 3/4 litra gotującej się wody wrzuć 1 kostkę rosół warzywny KNORR, wymieszaj trzepaczką. 2. Do miksera wrzuć czosnek i puder migdałowy oraz porwane na małe kawałki tosty. 3. Zawartość miksera polej oliwą i octem, następnie włącz mikser ustawiony na maksymalną prędkość, dodaj 3 łyżki bulionu aby uzyskać odpowiednią konsystencję. 4. Miksuj przez minutę, zmniejsz prędkość i powoli wlej resztę bulionu. 5. Dodaj 1 łyżkę RAMA CREMEFINE gęsta, ponownie miksuj. 6. Dodaj 1 kostkę przyprawy w minikostkach Pietruszka KNORR. 7. Przypraw pieprzem i solą do smaku. 8. Do głębokich talerzy wrzuć winogrona. 9. Wylej zawartość miksera na winogrona, następnie wstaw do lodówki na 1 godzinę. 10. Po wyjęciu z lodówki posyp zupę drobno posiekanym szczypiorkiem aby ładnie wyglądała. 11. Pamiętaj, że gazpacho jemy na zimno.
jabolek67