Fasolowa zupa krem.doc

(5 KB) Pobierz
Fasolowa zupa krem

Fasolowa zupa krem

 

Składniki:

szklanka kolorowej fasoli

średnia cebula pokrojona w plasterki

bek czosnku

1,5 łeczki chili

pół łeczki oregano lub tymianku

pół szklanki ostrego żółtego sera

koperek

 

Przebierz fasolę, wypłucz ją i zalej bardzo gorą wodą. Po 3-4 godzinach odcedź i ponownie zalej sześcioma szklankami świeżej wody. Dodaj sól, cebulę, czosnek, chili oraz oregano lub tymianek.

 

Gotuj na małym ogniu, aż fasola zmięknie, a następnie przetrzyj ją przez sito albo zmiksuj. Wlej tyle wody, aby powstała gęsta zupa krem, w tym momencie wsyp ser i - ciągle mieszając - podgrzewaj, aż się rozpuści.

 

Przed podaniem posyp posiekanym koperkiem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin