Czosnkowa 2.pdf
(
29 KB
)
Pobierz
4243953 UNPDF
Czosnkowa
Składniki
3 duże ząbki czosnku, 2 szklanki mleka, łyżka masła, łyżka mąki, całe jajko i białko, kilka
kropel soku z cytryny, sól,
groszek ptysiowy
Sposób przyrządzania
Czosnek obrać, posiekać, rozgnieść. Do mleka dodać 2 szklanki wody, wrzucić czosnek
i zagotować. Masło utrzeć z mąką i masę tę powoli dodawać do wrzącej zupy, ubijając ją
trzepaczką. Garnek zdjąć z ognia, żółtka wymieszać widelcem z sokiem z cytryny i wlać
do zupy. Ubijając dalej trzepaczką, dodać białka. Posolić i podawać z groszkiem
ptysiowym.
1 porcja zawiera: 7,5 g białka, 12 g tłuszczu, 0,6 g błonnika, 80 mg cholesterolu.
Plik z chomika:
jabolek67
Inne pliki z tego folderu:
Czeska zupa czosnkowa.doc
(5 KB)
Czosnkowa 1.doc
(5 KB)
Czosnkowa 2.pdf
(29 KB)
Czosnkowa zupa krem.doc
(26 KB)
Czosnkowa.pdf
(29 KB)
Inne foldery tego chomika:
BARSZCZE
BOTWINY
BULJONY I WYWARY
CEBULOWE
CHIŃSKIE
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin