Przygotowanie: 10 min.Gotowanie: 30 min.trudność: Proste
Składniki dla 4 osób: • mała kapusta pekińska • 10 dag pieczarek • 15 dag ziemniaków • cebula • pół szklanki gęstej śmietany • 3 szklanki rosołu instant • łyżka oleju • sól, pieprz • majeranek • natka pietruszki Przygotowanie: Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na oleju i zalać rosołem. Kapustę oczyścić, umyć, przebrać i poszatkować i dodać do zupy. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, pieczarki pokroić w cienkie plasterki. Ziemniaki z pieczarkami dodać do zupy, przyprawić i gotować na małym ogniu uważając, aby warzywa się nie rozgotowały.Zestawić z ognia, śmietanę wymieszać z zupą i posypać posiekaną natką pietruszki.
bialatuberoza311