Zupa z kapusty pekińskiej.doc

(35 KB) Pobierz
Zupa z kapusty pekińskiej

Zupa z kapusty pekińskiej

Zupa z kapusty pekińskiej

Przygotowanie: 10 min.
Gotowanie: 30 min.
trudność: Proste

Składniki dla 4 osób:
  mała kapusta pekińska
  10 dag pieczarek
  15 dag ziemniaków
  cebula
  pół szklanki gęstej śmietany
  3 szklanki rosołu instant
  łyżka oleju
  sól, pieprz
  majeranek
  natka pietruszki

Przygotowanie:

Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na oleju i zalać rosołem. Kapustę oczyścić, umyć, przebrać i poszatkować i dodać do zupy. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, pieczarki pokroić w cienkie plasterki. Ziemniaki z pieczarkami dodać do zupy, przyprawić i gotować na małym ogniu uważając, aby warzywa się nie rozgotowały.

Zestawić z ognia, śmietanę wymieszać z zupą i posypać posiekaną natką pietruszki.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin