Gyros
filet z kurczaka 1 podwójny
cebula 2
kapusta pekińska 1
ogórki konserwowe ok 3-4
kukurydza konserwowa 1
przyprawa Gyros 5 łyżek
ketchup
majonez
musztarda
Fileta kroimy w kosteczkę. Do szklanki wsypujemy przyprawę Gyros i zalewamy odrobiną wody, po wymieszaniu zawiewamy marynata kurczaka i odstawiamy na ok pól godzinki.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i dajemy kurczaka, smażymy aż do zarumienienia. W między czasie szatkujemy cebulę, ogórki oraz kapustę pekińską Kurczaka przekładamy do miski i dodajemy składniki.
(Przepis w oryginale jest na warstwową sałatkę lecz ja wolę nieład i dlatego mieszam wszystko od razu). W osobnej misce mieszamy ze sobą ketchup, majonez i musztardę (najlepiej rosyjską:) i dodajemy do sałatki.
haniak71