Gyros4(1).doc

(19 KB) Pobierz
Gyros

Gyros

 

filet z kurczaka 1 podwójny

cebula 2

kapusta pekińska 1

ogórki konserwowe ok 3-4

kukurydza konserwowa 1

przyprawa Gyros 5 łyżek

ketchup

majonez

musztarda

 

 

Fileta kroimy w kosteczkę. Do szklanki wsypujemy przyprawę Gyros i zalewamy odrobiną wody, po wymieszaniu zawiewamy marynata kurczaka i odstawiamy na ok pól godzinki.

 

Na patelni rozgrzewamy oliwę i dajemy kurczaka, smażymy aż do zarumienienia. W między czasie szatkujemy cebulę, ogórki oraz kapustę pekińską Kurczaka przekładamy do miski i dodajemy składniki.

 

(Przepis w oryginale jest na warstwową sałatkę lecz ja wolę nieład i dlatego mieszam wszystko od razu). W osobnej misce mieszamy ze sobą ketchup, majonez i musztardę (najlepiej rosyjską:) i dodajemy do sałatki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin