Parówki cielęce wielkopolskie.pdf
(
137 KB
)
Pobierz
349217631 UNPDF
1 Cielęcina – 5,0 kg,
2 Tłuta wieprzowina – 4,0 kg,
3 Słonina – 1,0 kg,
4 Sól – 0,20 kg
5. Saletra – 0,02 kg
6. Pieprz – 0,01 kg
7 Jelito cienkie (kiełbanica)
Mięo pokrajad w kotkę, wymiezad z olą i aletrą, odtawid na 2 dni w chłodne miejce Zemled w
mazynce z drobnym itkiem, wyrobid z olą i pieprzem, aż maa będzie kleita Napełnid ołonki,
przewiązując zpagatem co 15 cm
Powieid na kijach wędzarniczych i oadzad 60 minut w chłodnym miejcu
Wędzid godzinę gorącym dymem, do uzykania janobrązowej barwy
Zahartowad w gorącej i zimnej wodzie (po 5 minut), otudzid
Produkt nietrwały
Autorzy: Tadeusz Barowicz i Wojciech Tatarczuch
Nadełał Maxell
Plik z chomika:
CB61
Inne pliki z tego folderu:
Nasza pierwsza kiełbasa wędzona.pdf
(637 KB)
Receptura odtworzona z pamięci - Kiełbasa podwawelska.pdf
(288 KB)
Mortadela wołowa.pdf
(182 KB)
Kiełbasa śląska parzona.pdf
(150 KB)
Kiełbasa zwyczajna parzona 1.pdf
(160 KB)
Inne foldery tego chomika:
Inne kiełbasy
Kiełbasy bezosłonkowe
Kiełbasy drobiowe
Kiełbasy nietrwałe średnio i grubo rozdrobnione
Kiełbasy nietrwałe surowe
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin