Polędwica wieprzowa wędzona.pdf
(
127 KB
)
Pobierz
348205024 UNPDF
Przygotowujemy ja ze chabu bez koci
Na 1 kilogram mięa przygotowujemy natępującą miezankę
• 40 g prażonej oli
• 4 g aletry
• 1 g pieprzu
• 1 g ziela angielkiego
• i inne przyprawy według uznania
Polędwice tniemy na kawałki o długoci około 20 cm, nacieramy miezanka (oczywicie przyprawy
mielimy) i peklujemy na sucho przez 6-10 dni Po peklowaniu polędwice moczymy przez 0,5-1 godz. i
obsuszamy.
Polędwice wkładamy do grubej kizki wołowej lub owijamy błona zdjętą z adła, obwiązujemy co 2-3
cm i wędzimy na ciepłym dymie przez 2-3 dni.
Autor: T. Cymer
Plik z chomika:
CB61
Inne pliki z tego folderu:
Schab wędzony.pdf
(137 KB)
Schab wędzony, surowy.pdf
(264 KB)
Polędwiczka Kazika.pdf
(474 KB)
Schab polski pieczony.pdf
(146 KB)
Polędwica wołowa wędzona.pdf
(310 KB)
Inne foldery tego chomika:
Balerony
Boczki
Inne wędzonki
Szynki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin