Sałatka Toskańska.pdf

(377 KB) Pobierz
427953645 UNPDF
Sałatka Tokaoka
4 kromkiczerstwego białego chleba (pokrojonego w kotkę) ;4-5 łyżek białego wina;20 dag.
pomidorków koktajlowych;pół ogórka;8 dymek;5dag.rukoli;5 łyżek oliwy
Chleb skrop winem(powinien byd wilgotny,ale nie mokry). * Pomidorki przekrój na pół
ogórek pokrój w kotkę , dymki w platerki. * Do miki włóż umytą i oczyzczoną z ogonków
rukolę ,chleb i pozotałe kładniki ałatki.* Poyp pieprzem,olą,polej oliwą i delikatnie
wymieszaj.* Sałatkę wtaw na godzinę do lodówki.Przed podaniem możez przyprawid
octem winnym i dodad trochę wieżej bazylii.
427953645.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin