Boczek wędzony z pieprzem.pdf
(
204 KB
)
Pobierz
348213535 UNPDF
Składniki
1- kg boczku wieprzowego
1/2 łyżecki utartych w modieru susonych iaren jałowca
1/2 łyżecki utartego w modieru carnego piepru
1/2 łyżecki utartego w modieru cerwonego piepru
1/2 łyżecki utartego w modieru białego piepru
1/2 łyżecki utartego w modieru ielonego piepru
1/2 łyżecki mielonej papryki
1 łyżecka soli
Przygotowanie:
Wymiesad wsystkie pryprawy solą, dokładnie natred miso, awinąd w oli i odstawid na noc do
lodówki
Wyjąd na godin pred wdeniem
Ropocąd wdenie gorącym dymem (temp około 60 st C)
aż skóra bdie łotawa (około 1 do 1-1/2 godz.).
Obniżyd temperatur (do około 40 st C) i wdid jesce około
4 godzin.
W temperature około 30 st C może jesce sobie wisied kilka
godin nabiere wtedy wicej aromatu
Bocek wd drewnem dbowym jednokrotnie w trakcie wdenia dokładając troseck gałąek
jałowca na samym koocu
Autor: ChefPaul
Plik z chomika:
ryszard_szczotka
Inne pliki z tego folderu:
Kiełbasa wieprzowa wiejska 1.pdf
(208 KB)
Kiełbasa śląska parzona.pdf
(150 KB)
Kiełbasa domowa.pdf
(72 KB)
BOCZEK PIECZONY.doc
(34 KB)
Boczek azjatycki.rtf
(5 KB)
Inne foldery tego chomika:
Babcie
BAJKI DLA ARJANA
Doktor Oz radzi(1)
Dokumenty
DROGI ŚMIERCI
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin