maszyny- pytania.odt

(19 KB) Pobierz

zmywarka tunelowa, wspólczynnik konwekcji ciepła, formierka, obieraczka, rozdabniarka, systemy odcinania w formierkach, proces obierania dokładnie, powierzchnia typy duplex opisać, schemat miesiarki, stan randomowy

 

a z tego co pamietam to bylo:

2)narysowac schemat zmywarki komorowej i narysowac obieg wody myjącej i płuczącej

3)narysować schemat pieca i zalety
4 ) schemat pieca konwekcyjno parowego zalety i wady
5. jaki mi urzadzeniami mozna obnizyc kalorycznosc narysowac schematy
6 jak mikrfalowki wplywaja na ocene sensoryczna produktu
7 urzadzenia ktore potrzebne sa do przygotowania produktu dwurodnego i schematy i poces opisac

W jednej z grup było:

2)narysowac schemat zmywarki komorowej i narysowac obieg wody myjącej i płuczącej

3)narysować schemat pieca i zalety

4)jaki wpływ na cechy sensoryczne ma obróbka w mikrofalówce

5)opisc po kolei etapy i narysować schematy urzadzen potrzebnych do przygotowania potrawy niskokalorycznej

6)opisac wstepny i wlasciwy proces formowania wyrobu dwurodnego miesnego, czyli mniej wiecej to co wyzej trzeba bylo napisac: po kolei czego uzywac + schematy (np. miesiarka, wilk, formierka, piec)


Grupa I

 

1 schemat obieraczki, wady i zalety obierania mechanicznego i jakie przystawki do cebuli, owocow miekkich i warzyw okopowych

2 schemat zmywarki komorowej i podpisac obieg wody myjacej i pluczacej

3 zaproponowac jak przygotowac wyrob dwurodny miesny z wypelnieniem (co po kolei + schematy maszyn)

4 to samo co wyzej tylko zaproponowac przygotowanie potrawy niskokalorycznej

5 jaki wplyw na wlasciwosci sensoryczne ma obrobka w mikrofalowce

6 schemat pieca konwekcyjno-parowego i zalety

 

GR II

 

1)obieraczka-wady i zalety-jakie tarcze byś zaproponował/a dla a)sałaty, b)ogórków, c)ziemniaków

2)co jest potrzebne do zrobienia drożdżówek . zestaw maszyny i napisz zasadę działania maszyny

3)mikrofalówka- na czm polega rozmrażanie produktów

4)kuchnia indukcyjna -wady i zalety

5)schemat urzadzenia schłodniczego z możliwościa rozmrażania

6)urządzenia słuzące do zwiększenia kaloryczności potrawy (ja napisałam paletnie i frytownice)

no i oczywiście do wszystkiego SCHEMATY!!!

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin