Owoce zapiekane z kremem.rtf

(5 KB) Pobierz
Owoce zapiekane z kremem

Owoce zapiekane z kremem

 

Składniki na 8 porcji:

po 50 g suszonych śliwek, moreli i jabłek

50 dag rodzynek

szklanka mleka

łka Cukru wanilinowego WINIARY

50 ml śliwowicy

4 jaja

10 dag cukru

skórka otarta z cytryny

2 łki bułki tartej

 

Na początku zagotuj mleko, zalej nim suszone owoce, po czym odstaw na 30 minut. Następnie owoce odcedź, mleko zagotuj, dodaj cukier wanilinowy, a całość dokładnie wymieszaj.

 

Żółtka utrzyj z cukrem, połącz z ciepłym mlekiem, potem dodaj śliwowicę, skórkę z cytryny i buł tartą. Białka ubij i połącz z przygotowaną masą jajeczną.

 

Owoce osącz, rozłóż w żaroodpornej formie i zalej kremem. Zapiekaj 30 minut w temperaturze 200°C.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin