Racuchy z jabłkami.rtf

(6 KB) Pobierz
Racuchy z jab³kami

Racuchy z jabłkami

 

Składniki:

po 25 dag mąki pszennej i razowej

2 łki mąki sojowej

600 ml kefiru

2 płaskie łeczki proszku do pieczenia

3 jaja

4 jabłka

cukier puder i Cukier wanilinowy WINIARY

olej do smażenia

 

Jabłka umyj, obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój w niezbyt grube krążki. Wymieszaj mą pszenną z razową i sojową, wbij jaja, wlej kefir, dodaj proszek do pieczenia i mikserem ubij wszystko gładką masę.

 

Na patelnię wlej olej (na wysokość 1 cm), dobrze go rozgrzej. Nakładaj po łce ciasta, na nim połóż krążek jabłka, nakryj drugą porcją ciasta. Smaż po 3-4 minuty z każdej strony na złoty kolor (ogień nie może być zbyt silny).

 

Układaj racuchy na półmisku, z wierzchu posyp je cukrem pudrem wymieszanym z cukrem wanilinowym.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin