Koreczki z serem feta.rtf

(6 KB) Pobierz
Koreczki z serem feta

Koreczki z serem feta

 

Składniki na 4 porcje:

20 dag sera feta

żółta papryka

8 małych pomidorów

2 łodygi selera naciowego

2 ogórki kwaszone

8 dużych marynowanych podgrzybków lub borowików

sałata

marynata:

pół szklanki oliwy

łka koncentratu pomidorowego

2 ząbki czosnku

2 łki posiekanej natki pietruszki

2 łki soku z cytryny

 

Przygotuj marynatę: czosnek obierz i drobno posiekaj, potem wymieszaj z czosnkiem oliwę, dodaj sok z cytryny, koncentrat i natkę. Fetę pokrój w kostkę, włóż do marynaty, całość odstaw na godzinę.

 

Teraz umyj warzywa. Sałatę osusz i porwij na kawałki. Paprykę przekrój, usuń gniazdo nasienne, pokrój w kostkę. Łodygi selera pokrój na kawałki, a ogórki w półplasterki. Kapelusze grzybów pokrój na kawałki.

 

Na patyczki nadziewaj na przemian: pomidorki, ser, kawałki selera, papryki i grzybów. Resztę składników wymieszaj z sałatą, skrop marynatą. Na wierzchu ułóż serowe szaszłyki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin