Zupa cytrynowa.txt

(0 KB) Pobierz
Zupa cytrynowa 


250 g ko�ci ciel�cych, �rednia w�oszczyzna, 1 i 1/2 cytryny, 1/2 szklanki ry�u, 1 �y�ka
m�ki, 1 �y�ka mas�a, 2 �y�ki mleka, 2 ��tka, s�l 

Do garnka w�o�y� oczyszczon� w�oszczyzn�, wyp�ukane ko�ci, ryz i mas�o, nala� ok. 1
i 1/2 l wody. Posoli� i gotowa� na niedu�ym ogniu, a� ryz i jarzyny b�d� mi�kkie.
Wyj�� jarzyny i ko�ci wrzuci� kawa�ek sk�rki wyparzonej cytryny. M�k� rozprowadzi�
mlekiem i zaprawi� zup�, zagotowa� . W garnku wymiesza� ��tka i zala� je gor�c�
zup�. Nie gotowa�. Obran� cytryn� pokroi� w cienkie plastry i wrzuci� do zupy.
Ca�o�� doprawi� do smaku sokiem z p��wki cytryny. 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin