Sałata zielona z awokado.rtf

(6 KB) Pobierz
Sa³ata zielona z awokado

Sałata zielona z awokado

 

Składniki na 4 porcje:

główka sałaty lodowej

2 owoce awokado

łka octu winnego

sos:

2 łki oleju

garść łuskanych orzechów włoskich

10 dag rokpola

l

biały pieprz

 

Sałatę dokładnie umyj, podziel główkę na liście i odsącz. Awokado obierz, wyjmij pestki, pokrój w cienkie płatki, a następnie wszystko delikatnie skrop octem.

 

Przygotuj sos. Olej rozmieszaj ze szczyptą soli i pieprzu, a następnie ciągle mieszając dodaj roztarty ser i drobno posiekane orzechy. Wszystko delikatnie wymieszaj.

 

W szklanej salaterce ułóż sałatę i udekoruj ją plasterkami awokado. Całość polej przygotowanym wcześniej sosem.

 

Sałatkę podawaj ze świeżymi grzankami z razowego chleba.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin