Brukselka z orzechami laskowymi.rtf

(5 KB) Pobierz
Brukselka z orzechami laskowymi

Brukselka z orzechami laskowymi

 

Składniki na 4 porcje:

60 dag brukselki

pół szklanki posiekanych orzechów laskowych

2 cebule

łeczka posiekanych listków estragonu

sok i skórka otarta z cytryny

10 dag masła cukier

l, pieprz

 

Orzechy upraż na rozgrzanej patelni. Oczyszczoną brukselkę ułóż na sicie, przelej wrzątkiem i odsącz.

 

Na stopionym w rondlu maśle zeszklij posiekaną cebulę, dodaj orzechy i brukselkę, całość wymieszaj i duś na niewielkim ogniu przez 20-25 minut. Na koniec dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem, zestaw z ognia, wymieszaj z sokiem i skórką z cytryny.

 

Brukselka z orzechami jest znakomitym dodatkiem do pieczeni, kotletów cielęcych lub wieprzowych.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin