Kapusta w winie.rtf

(5 KB) Pobierz
Kapusta w winie

Kapusta w winie

 

Składniki na 4 porcje:

1/2 kg kiszonej kapusty

cebula

łka masła,

jabłko

liść laurowy

4-5 ziaren jałowca

400 ml Rosołu wołowego WINIARY z kostki

125 białego wina, pieprz

 

Cebulę obierz i starannie posiekaj. Następnie razem z masłem włóż do żaroodpornej miski, mikrofaluj przez minutę w najwyższej nocy (600 W).

 

Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Kiszoną kapustę, starte jabłko, liść laurowy i lekko rozgniecione ziarenka jałowca dodaj do cebuli, potem wlej rosół i białe wino, dokładnie wymieszaj.

 

Wstaw do mikrofalówki na około 50 minut. Co 10 minut kapustę zamieszaj. Przypraw do smaku szczyptą pieprzu.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin