Kotlety z fasoli.rtf

(6 KB) Pobierz
Kotlety z fasoli

Kotlety z fasoli

 

Składniki:

40 dag białej fasoli

cebula

2 jaja

3 łki oliwy z oliwek

łka drobno posiekanego szczypiorku

bułka tarta do obtaczania

uszcz do smażenia

l, pieprz

 

Fasolę umyj na sicie, włóż do garnka i zalej na noc gorą wodą. Następnego dnia odcedź, zalej wrzątkiem i ugotuj do miękkości. Na 10 minut przed końcem gotowania fasolę osól, po czym odcedź i zmiel.

 

Cebulę obierz i drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej ł oliwy i mieszając smaż cebulę, aż zacznie się rumienić. Potem wlej pozostałą oliwę, wymieszaj, ostudź. Fasolę połącz z cebulą, tłuszczem, jajami i szczypiorkiem, dopraw solą, pieprzem do smaku. Wszystkie składniki starannie wymieszaj, formuj kotleciki, obtaczaj je w bułce tartej i smaż z obu stron na złoty kolor.

 

Podawaj z surówką oraz sosem pomidorowym lub pieczarkowym.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin