Jarzynowa z kurczakiem.rtf

(6 KB) Pobierz
Zupa jarzynowa z kurczakiem

Zupa jarzynowa z kurczakiem

 

Składniki na 4 porcje:

nieduży brokuł

cebula

mały por

marchewka

2 łodygi selera naciowego

10 dag fasolki szparagowej

kalarepka

udko kurczaka bez skóry (około 25 dag)

łka Przyprawy do zup, sosów, sałatek WINIARY

łeczka masła

2-3 łki posiekanej natki pietruszki

l, pieprz

 

Warzywa umyj i rozdrobnij: brokuły podziel na różyczki, por i seler pokrój na plasterki, marchewkę i kalarepkę - w słupki, a fasolkę - na nieduże kawałki. Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na maśle. Do cebuli dodaj warzywa, duś wszystko razem przez kilka minut. Potem przełóż do garnka, zalej 6 szklankami gorącej wody, włóż kurczaka i dopraw przyprawą do zup.

 

Zupę gotuj na małym ogniu 30 minut. Miękkie udko wyjmij, kość odrzucić, a mięso pokrój w kostkę i z powrotem włóż do garnka. Na koniec zagotuj i dopraw do smaku. Bezpośrednio na talerzach posyp posiekaną natką - będzie wyglądała bardziej smakowicie.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin