Fasola z kaszą.pdf
(
29 KB
)
Pobierz
33430276 UNPDF
Fasola z kaszą
40 dag fasoli
25 dag kaszy (pęczak)
30 dag mięsa wołowego lub wieprzowego
sól, pieprz do smaku
10 dag słoniny
1 cebula
Sposób wykonania :
Zagotować 2,5 l wody.
Do wrzątku włożyć mięso i gotować, aż będzie miękkie.
Wyjąć je, a do wywaru wrzucić fasolę.
Gotować 10 minut.
Włożyć następnie kaszę i gotować 20 minut.
Doprawié solą i pieprzem do smaku, gotować jeszcze minutę.
Odstawić z ognia.
Słoninę pokroić w kostkę, usmażyć na złoty kolor.
Cebulę pokroić w drobną kostkę i wrzucić na patelnię wtedy, gdy słonina jest już
usmażona.
Smażyć, aż cebula zarumieni się, następnie wlać do garnka z fasolą.
Dodać pokrojone mięso.
Plik z chomika:
lifenika
Inne pliki z tego folderu:
Fasola z kaszą.pdf
(29 KB)
Filety z indyka.pdf
(26 KB)
Flaczki(żarnuszki).pdf
(28 KB)
Gęsia wątróbka duszona.pdf
(29 KB)
Groch z fasolą.pdf
(37 KB)
Inne foldery tego chomika:
alkohole
ciasta
ciasteczka i inne...
dania mięsne
desery
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin