zupa meksykańska
Składniki:
· 1/2 kg mięsa mielonego
· 2 duże cebule
· 1 mały koncentrat
· 1 puszka kukurydzy
· 1 puszka białej fasoli
· 3 ząbki czosnku
· 1 kostka rosołowa
· 2 duże łyżki majeranku
· 1 łyżeczka ziół prowansalskich
Sposób przygotowania:
· Podsmażyć mięso mielone z cebulką;zagotować 1 litr wody z kostką rosołową, dodać podsmażone m. mielone, potem warzywa i na końcu majeranek.
Zupa meksykańska
· 1 puszka czerwonej fasoli
· 5 szt ogórków kiszonych
· 2 cebula
· przecier pomidorowy
· czosnek
· papryka zielona
· papryka czerwona
· papryka żółta
· 500 g mięsa mielonego
· curry
· sól
· pieprz
· kostka rosołowa
· Przede wszystkim należy podsmażyć cebulę z mięsem mielonym, następnie wrzucić do garnka; resztę składników pokroić, również umieścić w garnku, dodać przecier pomidorowy, zalać wodą, dodać kostkę rosołowa, sól i pieprz do smaku i gotować aż składniki będą miękkie mieszając od czasu do czasu. Podawać posypane spora ilością startego sera złotego, jako pieczywo polecam świeże i chrupiące bagietki.
agastanczyk1