Przysmak frankfurcki.pdf

(49 KB) Pobierz
70612886 UNPDF
Przysmak frankfurcki
Składniki
4 plastry schabu, 4 kiełbaski (frankfurterki), 40 dag kiszonej
kapusty, szklanka rosołu, 3 jabłka, 3 cebule, łyżka smalcu, 10
jagód jałowca, 3 listki laurowe, natka pietruszki
Sposób przyrządzania
Cebule obrać, umyć, pokroić w drobną kostkę. W garnku
rozgrzać smalec, zeszklić na nim cebulę. Dodać kiszoną kapustę,
wlać troszeczkę gorącej wody i dusić pod przykryciem 10 min.
Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, dodać do kapusty.
Włożyć listki laurowe, jagody jałowca, dolać rosół, ułożyć na kapuście plastry mięsa i
dusić wszystko pod przykryciem 30 min. Na 10 min przed końcem duszenia włożyć do
garnka kiełbaski. Wyłożyć kapustę na duży półmisek, ułożyć na niej mięso i kiełbaski,
udekorować natką pietruszki. Podawać z ziemniakami z wody lub piure. (100 g - 100
kcal).
 
70612886.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin