Rafaello.doc

(31 KB) Pobierz

                             Rafaello

 

Składniki Ciasto:

·        6 jaj

·        3 łyżki oleju

·        1 szklanka cukru

·        1 szklanka mąki pszennej

·        1.5 łyżki mąki ziemniaczanej

·        2 łyżeczki proszku do pieczenia

·        1 olejek śmietankowy

·        1 łyżka octu

Białka ubić na sztywną pianę , dodać żółtka i dalej ubijać, następnie dodać resztę składników, dokładnie wymieszać i piec w temp. 170 stopni ok 15 -18 minut.

Składniki masa:

·        2 szklanki mleka

·        1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej

·        2łyżki mąki pszennej

·        ¾ szklanki cukru

Zagotować.

·        1żółtko

·        1olejek śmietankowy

·        1 kostka margaryny

·        100 g. wiórków kokosowych

Odlać pół szklanki mleka rozpuścić w nim mąkę. Pozostałe mleko zagotować, wsypać cukier i rozpuszczoną w mleku mąkę ( ugotować budyń).

Do rozmiksowanej margaryny dodawać schłodzony budyń żółtko i olejek.

 

Wiórki usmażyć na patelni na złoty Kolor z dwiema łyżkami cukru i jedną łyżką masła oraz połową olejku śmietankowego.

Przekładać: Biszkopt-masa –biszkopt -masa –wiórki.

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin