Sernik 1.doc

(24 KB) Pobierz
Sernik

                        Sernik

 

 

Spód:

 

·        2 jajka

·        2 łyżki cukru

·        ½ masła roślinnego

 

to zmiksować i dodać 1 szklankę mąki pszennej, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, i 3 łyżki kwaśnej śmietany.

 

Masa:

 

·        20 dag masła roślinnego

·        10 dag cukru

·        8 żółtek

·        1 cukier waniliowy

 

to wszystko zmiksować a następnie , ciągle miksując powoli dodawać ser( 1 kg)

do tak zmiksowanej 1 budyń śmietankowy.

Następnie ubić 8 białek na gęstą sztywną masę i pod koniec ubijania stopniowo dosypywać  30 dag cukru.

Delikatnie wymieszać masę  z białkami , wylać na  przygotowany spód i piec około 1 godz. W temp około 170 stopni.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin