Reastauracja „U KRYSTYNY”
ul. Górska 23
34-120 Andrychów
Z.4.4.5.9.
Egzemplarz nr 1
Strona 1 z 1
Data: 04.10.2007.
Wydanie 01 / 2007
Podpis
Data
Opracował:
Zatwierdziła:
Nr etapu w schemacie
Zagrożenie
Środki umożliwiające kontrolę zagrożenia
Drzewo decyzyjne
Etap procesu (nazwa)
Rodzaj (F, M, Ch) i charakter
Przyczyny
Procedury i instrukcje
Działania zapobiegawcze
Pyt. 1
Pyt. 2
Pyt. 3
Pyt. 4
Nr CCP
1
2
3
4
5
6
Przyjęcie towaru
Ch – chemiczne
Ze środowiska, nieprawidłowe zabiegi agrotechniczne, nieprawidłowy transport itp.
Instrukcja przyjęcia towaru oraz sposób magazynowania
( księga GHP)
Sprawdzenie stosownych specyfikacji, oznakowania
Ocena wizualna, dobór odpowiedniego dostawcy
TAK
NIE
-
Przechowywanie napojów, herbaty, kawy itp. w magazynie „suchym”
Zawilgocenie, zagrzybienie magazynu
Instrukcja kontroli warunków magazynowania żywności
Ocena wizualna
Umieszczenie napojów, koncentratów napojów w bufecie
Zawilgocenie
Instrukcja kontroli warunków przechowywania żywności
Przyrządzanie napojów
M – drobnoustroje
Ch – zanieczyszczenia chemiczne
Przeterminowane napoje, użycie nieprawidłowo przechowywanych otwartych soków itp.
Z wody, z dodatków (cytrusy)
Instrukcja kontroli jakości stosowanych komponentów „napojów
Instrukcja kontroli jakości wody oraz instrukcja mycia owoców cytrusowych
Ocena wizualna.
Przestrzeganie częstotliwości badania wody
Serwowanie
F – ciała obce (włosy itp.)
Niewłaściwa higiena pracownika, niewłaściwe warunki higieniczne procesu
Instrukcja utrzymania higieny osobistej pracowników oraz stanowiska pracy
Przestrzeganie instrukcji.
lukaszlistowski