Kruche cytrynowe rozetki.doc

(73 KB) Pobierz
Kruche cytrynowe rozetki

Kruche cytrynowe rozetki

Kruche cytrynowe rozetki

Składniki na około 50 - 60 sztuk:

·         250 g miękkiego masła

·         starta skórka z 1 niedużej cytryny

·         40 g cukru pudru

·         225 g mąki pszennej

·         75 g skrobii ziemniaczanej

(uwaga: w przepisie nie ma jajek)

Masło, cukier i skórkę z cytryny ubijać mikserem, aż masa zmieni kolor na bielszy. Dodać mąkę i skrobię, zmiksować do gładkości.

Miksturę włożyć do dużej szprycy i wyciskać na blachę ozdobne rozetki. Nie ma potrzeby zachowywania dużych odstępów, nie urosną.

Piec w temperaturze

170ºC przez około 15 minut. Przed zdjęciem z blachy odczekać 10 minut. Studzić na kratce.

Smacznego :)

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin