Jagodowiec z jogurtem.pdf

(33 KB) Pobierz
19533822 UNPDF
Jagodowiec z jogurtem
Przepis
Składniki
pół kilo jagód
dwa serki
homogenizowane
waniliowe
pół litra jogurtu
naturalnego
dwie łyżki żelatyny
pół szklanki wody
1/2 albo 3/4 szklanki
cukru
paczka biszkoptów albo
1. Dno tortownicy lub średniej
wielkości blachy wyłożyć nasączonymi
mlekiem albo sokiem owocowym
biszkoptami.
2. Żelatynę przygotować według opisu
na opakowaniu.
3. Serki waniliowe wymieszać z
jogurtem, cukrem, dodać
przestudzoną żelatynę. Delikatnie
połączyć z umytymi i przesuszonymi
jagodami. Przełożyć masę do
tortownicy i wstawić do lodówki.
4. Gdy sernik stężeje ostrożnie wylać
na wierzch zimną galartkę wiśniową
przygotowaną z torebki albo zrobioną
własnoręcznie z soku wiśniowego i
żelatyny rozpuszczonej w odrobinie
wody.
herbatników
galaretka wiśniowa
19533822.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin