Jagodowiec z jogurtem.pdf
(
33 KB
)
Pobierz
19533822 UNPDF
Jagodowiec z jogurtem
Przepis
Składniki
pół kilo jagód
dwa serki
homogenizowane
waniliowe
pół litra jogurtu
naturalnego
dwie łyżki żelatyny
pół szklanki wody
1/2 albo 3/4 szklanki
cukru
paczka biszkoptów albo
1. Dno tortownicy lub średniej
wielkości blachy wyłożyć nasączonymi
mlekiem albo sokiem owocowym
biszkoptami.
2. Żelatynę przygotować według opisu
na opakowaniu.
3. Serki waniliowe wymieszać z
jogurtem, cukrem, dodać
przestudzoną żelatynę. Delikatnie
połączyć z umytymi i przesuszonymi
jagodami. Przełożyć masę do
tortownicy i wstawić do lodówki.
4. Gdy sernik stężeje ostrożnie wylać
na wierzch zimną galartkę wiśniową
przygotowaną z torebki albo zrobioną
własnoręcznie z soku wiśniowego i
żelatyny rozpuszczonej w odrobinie
wody.
herbatników
galaretka wiśniowa
Plik z chomika:
Karola2
Inne pliki z tego folderu:
CIASTO Z ANANASEM.jpg
(8 KB)
Ciasto z owocami i budyniem.jpg
(90 KB)
CIASTO Z OWOCAMI.jpg
(39 KB)
Szarlotka z budyniem.doc
(88 KB)
OWOCOWY RAJ.jpg
(78 KB)
Inne foldery tego chomika:
Babki
Batoniki
Ciasta
Ciasta drożdżowe
ciasta szybkie
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin