Łosoś w balsamico.docx

(29 KB) Pobierz

Łosoś w balsamico

Łosoś w balsamico

·         Czas: powyżej 60 minut

·         Dla ilu osób: powyżej 4

Łosoś w balsamico - składniki

·         500 g świeżego łososia oczyszczonego z ości

·         pokrojonego w cienkie paski
Marynata: 3/4 szklanki balsamico

·         1/4 szklanki oliwy z oliwek

·         pieprz

·         sól

·         2 marchewki pokrojone w plasterki

·         1 cebula pokrojona w wiórki

·         2 łodygi selera naciowego obrane i pokrojone w plasterki

Łosoś w balsamico - sposób przygotowania

Dobrze roztrzepać ocet z oliwą, solą i pieprzem, dodać warzywa i rybę. Odstawić na 3-4 godziny. Podawać odsączone z marynaty, z białym pieczywem.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin