SAŁATKA Z AWOKADO I KREWETKAMI.doc

(21 KB) Pobierz

Sałatka z awokado i krewetkami

Przygotowanie: 45 min.

 

Kaloryczność: 240 kcal/porcja

 

 

Składniki na 4 porcje

 

                            2 awokado

                           

                            słoik krewetek koktajlowych

                           

                            sok z 1/2 cytryny 15 dag serka mascarpone

                           

                            ząbek czosnku

                           

                            kilka kropli ostrego sosu chili

                           

                            łyżeczka musztardy francuskiej

                           

                            sól, pieprz

                           

                            2 łyżki pistacji

                           

 

 

Etapy przygotowania

 

1.                            Awokado przekrój na pół i wyjmij pestki. Łyżeczką wydrąż miąższ. Pokrój go w kostkę, skrop sokiem z cytryny. Łódki z awokado włóż do zamrażarki. Serek wymieszaj z musztardą, roztartym czosnkiem, chili i resztą soku z cytryny, przypraw solą i pieprzem. Krewetki osącz. Awokado napełnij masą serową. Ułóż na wierzchu krewetki, posyp pistacjami.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin