Pudding mango.docx

(27 KB) Pobierz

Pudding mango

Pudding mango

·         Czas: powyżej 60 minut

·         Dla ilu osób: od 3 do 4

Pudding mango - składniki

·         2 małe torebki żelatyny

·         3/4 szklanki cukru

·         1 szklanka gorącej wody

·         3 szklanki zmiksowanego świeżego mango

·         1 szklanka mleka (2-proc.)

·         8 kostek lodu

·         sok z cytryny

·         cząski limetki do dekoracji

Pudding mango - sposób przygotowania

Namocz żelatynę (przepis na opakowaniu), rozpuść ją w gorącej wodzie z dodatkiem cukru (najlepiej użyj miałkiego cukru lub cukru pudru). W dużym naczyniu zmiksuj mango z mlekiem i lodem. Dodaj żelatynę, dokładnie wymieszaj. Gdy całość zacznie gęstnieć, przełóż do miseczek i wstaw do lodówki co najmniej na 3 godziny. Przed podaniem skrop pudding sokiem cytrynowym. Możesz podawać z cząstkami limetki. Uwaga: pudding będzie jeszcze smaczniejszy, jeśli przygotujesz go ze śmietanką kremówką.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin