Tomato rasam - przysmak Tamil Nadu.txt

(0 KB) Pobierz
Sk�adniki

    * 4 du�e pomidory
    * szczypta ostrej papryki
    * 3 ziara czarnego pieprzu
    * 1/2 �y�eczki mielonego kminu rzymskiego
    * 3 szkl wody

    * 1 �y�eczka imbiru
    * gar�� kolendry
    * 1 �y�eczka ziaren czarnej gorczycy
    * 2 �y�ki oleju

Opis przygotowania
Sparzone i obrane pomidory pokroi� w drobn� kostk�, usuwaj�c uprzednio pestki. Kolendr� drobno posieka�. Imbir podsma�y� na oleju, dola� wod� i pokrojone pomidory. Ca�o�� gotowa� a� do rozpadni�cia pomidor�w. Przygotowa� ma�y garnek
, podgrza� w nim na oleju gorczyc�. gdy ju� jej ziarenka zaczn� p�ka�, doda� j� do pomidor�w, doda� kmin, ziarenka pieprzu i ostr� papryk�. Ca�o�� dok�adnie wymiesza� a� zapach
przypraw b�dzie jednolit� kompozycj�. Gotow� zup�
najlepiej podawa� posypan� kolendr�. Poleca si� rozlewa� j� do ma�ych miseczek.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin