Sk�adniki * 4 du�e pomidory * szczypta ostrej papryki * 3 ziara czarnego pieprzu * 1/2 �y�eczki mielonego kminu rzymskiego * 3 szkl wody * 1 �y�eczka imbiru * gar�� kolendry * 1 �y�eczka ziaren czarnej gorczycy * 2 �y�ki oleju Opis przygotowania Sparzone i obrane pomidory pokroi� w drobn� kostk�, usuwaj�c uprzednio pestki. Kolendr� drobno posieka�. Imbir podsma�y� na oleju, dola� wod� i pokrojone pomidory. Ca�o�� gotowa� a� do rozpadni�cia pomidor�w. Przygotowa� ma�y garnek , podgrza� w nim na oleju gorczyc�. gdy ju� jej ziarenka zaczn� p�ka�, doda� j� do pomidor�w, doda� kmin, ziarenka pieprzu i ostr� papryk�. Ca�o�� dok�adnie wymiesza� a� zapach przypraw b�dzie jednolit� kompozycj�. Gotow� zup� najlepiej podawa� posypan� kolendr�. Poleca si� rozlewa� j� do ma�ych miseczek.
Krynia_pl