Kawa korzenna z orzechami po wiedeńsku.doc

(20 KB) Pobierz
Kawa korzenna z orzechami po wiedeńsku

Kawa korzenna z orzechami po wiedeńsku

 

składniki:

·         5 łyżek zmielonej kawy

·         4 całe goździki

·         2 kawałki cynamonu

·         2 łyżki pokruszonych orzechów

·         0,7 l wrzątku

·         4 jagody allspice (karaibska przyprawa)

·         5 łyżek bitej śmietany

·         cukier

 

sposób przygotowania:

·         Zaparzyć kawę po wiedeńsku, dodać goździki, allspice i cynamon i podgrzewać na słabym ogniu ok. 15 minut aż do naciągnięcia, nie zagotowywać. Gorący napar rozlać do szerokich kieliszków do wina, na wierzch nałożyć bitą śmietanę i posypać orzechami.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin