Od 7-8 miesiącaWystarcza na 1 litrNadaje się do zamrożenia
odrobina (15g) masła bez dodatku soli2 małe ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę˝ małego pora pokrojonego w kostkę lub 1 marchewka, obrana i pokrojonaw kostkę300ml wywaru z kurczaka lub z warzyw (strona 33)900ml sosu pomidorowego (strona 194)2 łyżki kremówki lub mleka pełnotłustego
• Masło rozgrzej w dużym rondlu o grubym dnie, dodaj warzywa i smażprzez 5 minut.• Dodaj wywar i sos pomidorowy, zagotuj i gotuj na wolnym ogniuprzez kolejne 15 minut. Przetrzyj do uzyskania gładkiej konsystencjii jeszcze raz zagotuj.• Przestudź lekko i tuż przed podaniem dodaj śmietanę lub mleko.
Przepis pochodzi z "Książki kucharskiej dla maluhów i niemowląt" Giny Ford
syza7