Deser ryżowy z owocami.doc

(24 KB) Pobierz
Deser ryżowy z owocami

Deser ryżowy z owocami

składniki

·         2 Galaretki o smaku brzoskwiniowym

·         1 szklanka ryżu

·         1 szklanka mleka

·         2 łyżki rodzynek

·         4 połówki brzoskwiń z puszki

Sposób przyrządzania

Galaretki przygotować w 0,5 l wrzącej wody. Ryż gotować w 1 szklance wody przez 10 minut, następnie dodać 1 szklankę wrzącego mleka. Gotować do wchłonięcia płynu, dodać rodzynki. Ostudzić. Brzoskwinie pokroić w kostkę. Ryż połączyć z galaretką i brzoskwiniami. Wyłożyć do formy z kominkiem. Pozostawić w lodówce do ostudzenia (około 1 godziny).

Czas oczekiwania: 20 minut.
Czas chłodzenia: 60 minut.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin