Żeberka wędzone na ostro.pdf

(137 KB) Pobierz
349206468 UNPDF
3 kg żeberek
Składniki na miezank do nacierania
2 łyżeczki mielonej papryki "Chili"
1 łyżeczka wieżo mielonego pieprzu
2 łyżeczki oli
2 łyżeczki prozkowanego czonku
2 łyżeczki prozkowanej cebuli
1 łyżeczka mielonego kminku
1/2 szklanki brązowego cukru
Składniki na o
1 łyżeczka prozkowanego czonku
1 łyżeczka prozkowanej cebuli
3 łyżeczki czerwonego ou "Tabaco"
1 łyżeczka oku z cytryny
1 zklanka oku jabłkowego
1/2 zklanki octu jabłkowego
pieprz i ól do maku
Żeberka pokroid na 20 cm kawałki
Wzytkie kładniki miezanki do nacierania wymiezad
Dokładnie natrzed miezanką mio ze wzytkich tron, zawinąd w oli i odtawid do lodówki na noc
(nie mniej jednak niż 4 godz)
Przygotowad o miezając jego kładniki.
Rozpocząd wdzenie rzadkim dymem (temp około 60 t C) aż bdzie złotawe (około 1 do 1 1/2
godz.).
Pomarowad grubo, przygotowanym oem i rozpocząd drugi etap wdzenia podnoząc temperatur
(do około 80 t C) i wdzimy (prawie pieczemy) przez około 2 godziny.
Żeberka ą gotowe gdy o nabrał ciemno-brązowej barwy a miko odchodzi od koci
Smacznego
Autor: Chef Paul
Zgłoś jeśli naruszono regulamin