Sałatka ze szparagów i groszku.pdf

(41 KB) Pobierz
94518689 UNPDF
Sałatka ze szparagów i groszku
Składniki
Duża puszka szparagów, mała puszka groszku, puszka kiełków
sojowych, pęczek natki pietruszki, pół szklanki majonezu, 3 łyżki
jogurtu naturalnego, łyżka soku z cytryny, cukier, biały pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Szparagi odcedzić, starannie osączyć i pokroić na 3-centymetrowe kawałki. Groszek i
kiełki odcedzić i osączyć. Natkę posiekać. Przyrządzić sos z majonezu, jogurtu i soku z
cytryny, wymieszać z warzywami. Doprawić do smaku cukrem, pieprzem i solą,
wymieszać z warzywami. Sałatka jest znakomitym dodatkiem do jaj na twardo, wędlin i
zimnych mięs.
 
94518689.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin