Galaretka z cielęciny.pdf
(
43 KB
)
Pobierz
70612915 UNPDF
Galaretka z cielęciny
Składniki
30 dag cielęciny z kością, pęczek włoszczyzny bez pora (marchew, seler, pietruszka), 2
łyżeczki żelatyny, kilka gałązek koperku, 2 plasterki cytryny, bazylia, sól
Sposób przyrządzania
Mięso umyć, zalać 3 szklankami wrzątku, osolić, gotować 30 min na małym ogniu.
Warzywa umyć, obrać, pokroić na kawałki, włożyć do gotującego się mięsa. Gdy
warzywa będą miękkie, dodać szczyptę bazylii, po chwili zestawić z ognia, przestudzić.
Wywar przecedzić, mięso oddzielić od kości, drobno pokroić. Żelatynę namoczyć w kilku
łyżkach zimnego wywaru. Gdy napęcznieje, podgrzać, mieszając. Dodać do pozostałego
wywaru. W niewielkich miseczkach ułożyć mięso i pokrojone warzywa, zalać wywarem.
Wstawić do lodówki do zastygnięcia. Wyjąć z lodówki na pół godziny przed podaniem,
udekorować koperkiem i plasterkami cytryny. Podawać z grzankami przygotowanymi bez
tłuszczu. (100 g - 50 kcal)
Plik z chomika:
gay21
Inne pliki z tego folderu:
Przekąska na słodko.pdf
(29 KB)
Przekąski 1.pdf
(186 KB)
Przekąski 2.pdf
(452 KB)
Galaretka z cielęciny.pdf
(43 KB)
Galaretka wieprzowa domowa.pdf
(51 KB)
Inne foldery tego chomika:
Bitnova
DANIA WEGETARIAŃSKIE
Dania z baraniny
Dania z cielęciny
Dania z drobiu
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin