Nigri sushi.docx

(32 KB) Pobierz

Nigri sushi

http://gotowanie.onet.pl/0

Przygotowanie: 1 h
http://gotowanie.onet.pl/0
Gotowanie: 20 minut
http://gotowanie.onet.pl/0
Trudność: średnie
http://gotowanie.onet.pl/0
http://gotowanie.onet.pl/0 

Składniki na 4 porcje


http://gotowanie.onet.pl/0 

http://gotowanie.onet.pl/0

1/2 kg ryżu

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

5 płatów norii

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

sos sojowy, vasabi

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

ryby wędzone : łosoś, maślana, węgorz itp.

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

ikra, mata bambusowa

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

surowe warzywa: papryka, ogórek

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

Etapy przygotowania


http://gotowanie.onet.pl/0 

1.

http://gotowanie.onet.pl/0

Ryż gotujemy w/g przepisu na torebce. Warzywa kroimy w paski.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

2.

http://gotowanie.onet.pl/0

Płat nori rozkładamy na macie bambusowej, do 1/3 nakładamy płasko ryżu, na to kawałki ryby i warzywa w rządku i zawijamy. Zwilżając trochę wodą.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

3.

http://gotowanie.onet.pl/0

Rulonik kroimy na 6 częsci i układamy na desce drewnianej. Na wierzch nakładamy kawior. I powtarzamy czynność 5 razy. Naprawde warto trochę się pomęczyć...

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

 

http://gotowanie.onet.pl/0

 

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

http://m.onet.pl/_m/84344ef4ebfcdec527fcef8639b53063,5,12.jpg

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin