CHRUPIĄCY PLACEK SEROWY.doc

(20 KB) Pobierz
CHRUPIĄCY PLACEK SEROWY (OD ELI)

           CHRUPIĄCY PLACEK SEROWY (OD ELI)

 

SPÓD:

- 20dag drobno pokruszonych herbatników

- 10dag stopionego masła

- pól szklanki posiekanych orzechów włoskich

 

MASA SEROWA:

- 50dag tłustego białego sera

- 1 budyń

- 10dag cukru pudru

- 4-5 jaj

- sok z połowy cytryny

- zapach waniliowy

 

Herbatniki wymieszać z orzechami i masłem . Tortownicę średniej wielkości wylepić ciastem . Zmielony ser utrzeć na puszystą masę , stopniowo dodając żółtka , cukier , sok z cytryny i wanilię . Wymieszać z ubitą pianą z białek . Wyłożyć masę na spód , wstawić do lekko nagrzanego piekarnika i piec około 40min w temperaturze 180-190 stopni .

 

 

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin