Racuchy z jabłkami.docx

(34 KB) Pobierz

Racuchy z jabłkami

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

Składniki


http://gotowanie.onet.pl/0 

http://gotowanie.onet.pl/0

2 i 1/2 szklanki mąki

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

dwa jajka

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

1 i 1/2 szklanki mleka

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

dwie łyżki cukru

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

3 dag świeżych drożdży

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

trzy jabłka

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

łyżeczka lub więcej cynamonu (ile kto lubi:))

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

szczypta soli

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

olej do smażenia

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

Etapy przygotowania


http://gotowanie.onet.pl/0 

1.

http://gotowanie.onet.pl/0

Mleko podgrzać. Do letniego mleka dodać pokruszone drożdże i cukier.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

2.

http://gotowanie.onet.pl/0

Jajka rozbełtać, lekko posolić.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

3.

http://gotowanie.onet.pl/0

Do drożdży z mlekiem dodać jajka, mąkę, starte lub pokrojone w drobną kostkę jabłka, cynamon. Dobrze wyrobić ciasto (ja używam drewnianej łyżki).

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

4.

http://gotowanie.onet.pl/0

Ciasto odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

5.

http://gotowanie.onet.pl/0

Racuchy smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Nadmiar tłuszczu odsączyć na papierowym ręczniku, posypać cukrem pudrem. Najsmaczniejsze na ciepło :)

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

http://m.onet.pl/_m/47af48859e1417ea6293ce73e592b2ef,5,12.jpg

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin