Ciasto z masą brzoskwiniową.docx

(49 KB) Pobierz

Ciasto z masą brzoskwiniową

http://gotowanie.onet.pl/0

Składniki


http://gotowanie.onet.pl/0 

http://gotowanie.onet.pl/0
BISZKOPT ORZECHOWY:

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

4 jajka

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

5 dag mielonych orzechów włoskich

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

8 dag cukru kryształu

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

5 dag mąki pszennej

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

3 łyżki bułki tartej

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0
BISZKOPT KOKOSOWY:

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

6 białek

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

1/2 szklanki cukru kryształu

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

15 dag kokosu

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

1 łyżka mąki ziemniaczanej

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0
KREM DO PRZEŁOŻENIA CIASTA

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

1 puszka brzoskwiń

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

1 kostka margaryny

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

6 żółtek

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

1/2 budyniu śmietankowego

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

1 łyżka mąki pszennej.

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

Etapy przygotowania


http://gotowanie.onet.pl/0 

BISZKOPT ORZECHOWY:

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

1.

http://gotowanie.onet.pl/0

Przygotować biszkopt orzechowy : białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem, na końcu orzechy i bułkę tartą. Wszystko lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia. Upiec 2 cienkie biszkopty lub 1 grubszy i przekroić. Piec w temp. 180 C przez 30-40 min.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

BISZKOPT KOKOSOWY:

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

1.

http://gotowanie.onet.pl/0

Białka ubić z cukrem na sztywno i lekko wymieszać z kokosem. Dodać mąkę, wymieszaną z proszkiem. Piec w temp. 180 C ok. 30-40 min.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

KREM DO PRZEŁOŻENIA CIASTA:

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

1.

http://gotowanie.onet.pl/0

Odlać sok z owoców. Jeśli nie będzie całej szklanki, dodać wody i ugotować budyń z łyżką mąki. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami. Dodać ostudzony budyń i ucierać. Do masy dodać drobno pokrojone owoce.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

Przełożenie placka:

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

1.

http://gotowanie.onet.pl/0

Biszkopt orzechowy - krem - biszkopt kokosowy – krem - biszkopt orzechowy. Ciasto polać polewą czekoladową.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

http://m.onet.pl/_m/f0513d66ab4f8fc8fb4d2da23bb2200e,5,12.jpg

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin